Aikuisille

Sanataideryhmiin ilmoittautuminen Joensuun seudun kansalaisopistolle
puh. 013 337 5929 tai verkossa (https://www.opistopalvelut.fi/joensuu)

Kesä 2019

28514419: SANAPAAHTIMO – AIKUISTEN SANATAIDERYHMÄ

Sanataideryhmässä herättelemme mielikuvitusta pienten harjoitusten avulla. Kirjoitamme, näemme, tunnemme, kuulemme ja haistamme moninaisin sanoin. Pidämme hauskaa ja kutsumme luovuutta esiin rennosti ja löysin rantein. Pikkujutuistamme nautiskelemme yhdessä. Tule sellaisena kuin olet.

Sanapaahtimo palaa ohjelmaan syksyllä.


 

KEVÄT 2019

Sanataideryhmiin ilmoittautuminen Joensuun seudun kansalaisopistolle
puh. 013 337 5929 tai verkossa (https://www.opistopalvelut.fi/joensuu)

JOENSUU

28520119 HELMIHETKIÄ – AIKUISTEN SANATAIDERYHMÄ, REIJOLA

Reijolan kirjasto, kokoustila, Urheilupuistontie 2
ke 18.30-20.00
Minna Tahvanainen
6.2.2019-17.4.2019,  20 oppituntia
Kurssimaksu 48,00 €

Tule rentoutumaan ja voimaantumaan arjen keskellä, kehittelemään kertomuksia ja hassuttelemaan sanoilla,
inspiroitumaan toisten tarinoista sekä helpoista sanataideharjoituksista.


KONTIOLAHTI

28560119 HELMIHETKIÄ – AIKUISTEN SANATAIDERYHMÄ, LEHMO

Lehmon monitoimitalo, luokka, Kylmäojantie 49
ke 18.30-20.00
Jonna Ihanainen
6.2.2019-17.4.2019,  20 oppituntia
Kurssimaksu 48,00 €

Tule rentoutumaan ja voimaantumaan arjen keskellä, kehittelemään kertomuksia ja hassuttelemaan sanoilla,
inspiroitumaan toisten tarinoista sekä helpoista sanataideharjoituksista.


Tuottava teksti -ryhmä Joensuun keskustassa 1.5.2018-30.4.2019

Ryhmä on täysi, mutta tammikuun ja maaliskuun avoimiin koulutuksiin mahtuu osallistujia.


Sinä kirjoittamisesta ja kirjoittamalla työllistymisestä kiinnostunut, haluaisitko osallistua maksuttomaan kirjoittajakoulutukseen? Tuottava teksti -kirjoittajakoulutuksessa kokoonnumme talvikautena kolmen viikon välein arki-iltaisin klo 17-20 Joensuun keskustassa. Kesällä ohjelmaan kuuluu etätehtävien tekemistä ja palautteen jakamista niistä.

Koulutukseen otetaan 12 työikäistä kirjoittajaa, jotka eivät ole päätoimisesti töissä tai opiskelijana yliopistossa tai ammattikorkeakoulussa. Lähiopetukseen osallistuvien 12 kirjoittajan lisäksi ryhmään otetaan kolme etäopiskelijaa, joilla on etäopintojen ohessa mahdollisuus osallistua muutamaan avoimeen koulutuspäivään vuoden aikana.

Tuottava teksti -koulutuksessa kirjoitamme monenlaisia tekstejä erilaisille julkaisukanaville ja tapaamme kirjoittamisen ammattilaisia, kuten toimittajia, kirjailijoita ja käsikirjoittajia. Perehdyt erilaisiin mahdollisuuksiin tehdä töitä kirjoittamalla. Koulutuksessa syntyneitä tekstejä voit tarjota eri medioille tai saada ne näkyville koulutuksen omille nettisivuille.

Kokeilet koulutuksessa uutisten, kolumnien, henkilöhaastattelujen, luovien tekstien, selkotekstien sekä tietotekstien kirjoittamista. Hiomme valmistuneita tekstejä ja tarjoamme niitä eri medioille. Kirjoittajaryhmässä kokoat työnäytteitä kirjallisista taidoistasi ja saat niihin asiantuntijoiden kommentteja. Samalla tutustut muihin kirjoittajiin ja voit saada ja antaa palautetta ryhmässä.

Tuottava teksti -kirjoittajakoulutuksessa kehitämme mentorointijärjestelmän kirjoittajille. Se tarkoittaa, että voit myöhemminkin saada jonkun toisen kirjoittajan apua ja tukea silloin, kun sitä tarvitset. Teksti työksi -kirjoittajakoulutus alkaa toukokuussa 2018 ja päättyy huhtikuussa 2019.

Tuottava teksti -kirjoittajakoulutus on osa kaupunkikeskustan kehittämishanketta, jota rahoittaa Joensuun kaupunki, Etelä-Savon ELY-keskus ja Euroopan Sosiaalirahasto (ESR). Joensuun kaupungin antamasta tuesta johtuen koulutukseen hakijoista etusijalla ovat joensuulaiset hakijat, mutta myös muissa kunnissa asuvat voivat hakea mukaan koulutukseen.

Lisätietoja koulutuksesta antaa sanataideopettaja Riikka Linjama. Tavoitat hänet sähköpostitse osoitteesta info@sanaratas.net tai puhelimitse 040 724 724 6.

Ryhmiä rahoittavat Joensuun kaupunki, Etelä-Savon ELY-keskus ja Euroopan sosiaalirahasto.