Ihmisarvopäivänä kuultiin Perheen tarinoita

Maakunnallisen ihmisarvopäivän tapahtuma lauantaina 8. syyskuuta käynnistyi verkkaisesti. Päivemmälläkin Ylämyllyn Jyrin koululle osautui ihmisiä varsin harvakseltaan, mutta osallistujien kiinnostus aihetta kohtaan oli sitäkin intensiivisempää.

Tämänvuotisen ihmisarvopäivän teemana oli Perheen tarina ja tapahtuman tarkoituksena olikin tarjota ihmisille matalan kynnyksen mahdollisuus tuoda omia kokemuksia ja toiveita päättäjien tietoon. Tapahtumassa kerättiin lapsilta ja aikuisilta tarinoita perheestä, joiden kooste toimitetaan aikanaan alueen kansanedustajille ja muille päättäjille.

Jyrin koulun sisääntulo

Jyrin koulun sisääntulossa pääsi heti kertomaan mielipiteensä siitä, millaista on elää Pohjois-Karjalassa.

Nappiäänestys

Ei vielä yhtään Ei-ääntä?

Sanaratas oli mukana pitämässä sanataidetyöpajaa ja tarjoilemassa Reilun kaupan kahvia. Koululla oli myös erilaisia liikunnallisia ja toiminnallisia pisteitä, joissa pääsi esimerkiksi tutustumaan paloautoon, kokeilemaan pesäpallon pelaamista ja sommittelemaan syötävää salaattitaidetta.

Maija piirtää

Maija Multala Kuopiosta kävi ukkinsa kanssa taiteilemassa Sanarattaan työpajassa.

Tapahtuman järjesti Maakunnallinen ihmisarvotyöryhmä (Joensuun ev.lut. seurakuntayhtymä, P-KTT ry, PoKaLi ry, Kotikartanoyhdistys ry), Sanaratas ry, Vaarakirjastot, Joensuun 4H-yhdistys, Joensuun Agilityurheilijat ja Liperin Taimi.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x