Aikuisille

 

Tuottava teksti -ryhmä Joensuun keskustassa 1.5.2018-30.4.2019

Sinä kirjoittamisesta ja kirjoittamalla työllistymisestä kiinnostunut, haluaisitko osallistua maksuttomaan kirjoittajakoulutukseen? Tuottava teksti -kirjoittajakoulutuksessa kokoonnumme talvikautena kolmen viikon välein arki-iltaisin klo 17-20 Joensuun keskustassa. Kesällä ohjelmaan kuuluu etätehtävien tekemistä ja palautteen jakamista niistä.

Koulutukseen otetaan 12 työikäistä kirjoittajaa, jotka eivät ole päätoimisesti töissä tai opiskelijana yliopistossa tai ammattikorkeakoulussa. Lähiopetukseen osallistuvien 12 kirjoittajan lisäksi ryhmään otetaan kolme etäopiskelijaa, joilla on etäopintojen ohessa mahdollisuus osallistua muutamaan avoimeen koulutuspäivään vuoden aikana.

Tuottava teksti -koulutuksessa kirjoitamme monenlaisia tekstejä erilaisille julkaisukanaville ja tapaamme kirjoittamisen ammattilaisia, kuten toimittajia, kirjailijoita ja käsikirjoittajia. Perehdyt erilaisiin mahdollisuuksiin tehdä töitä kirjoittamalla. Koulutuksessa syntyneitä tekstejä voit tarjota eri medioille tai saada ne näkyville koulutuksen omille nettisivuille.

Kokeilet koulutuksessa uutisten, kolumnien, henkilöhaastattelujen, luovien tekstien, selkotekstien sekä tietotekstien kirjoittamista. Hiomme valmistuneita tekstejä ja tarjoamme niitä eri medioille. Kirjoittajaryhmässä kokoat työnäytteitä kirjallisista taidoistasi ja saat niihin asiantuntijoiden kommentteja. Samalla tutustut muihin kirjoittajiin ja voit saada ja antaa palautetta ryhmässä.

Tuottava teksti -kirjoittajakoulutuksessa kehitämme mentorointijärjestelmän kirjoittajille. Se tarkoittaa, että voit myöhemminkin saada jonkun toisen kirjoittajan apua ja tukea silloin, kun sitä tarvitset. Teksti työksi -kirjoittajakoulutus alkaa toukokuussa 2018 ja päättyy huhtikuussa 2019.

Tuottava teksti -kirjoittajakoulutus on osa kaupunkikeskustan kehittämishanketta, jota rahoittaa Joensuun kaupunki, Etelä-Savon ELY-keskus ja Euroopan Sosiaalirahasto (ESR). Joensuun kaupungin antamasta tuesta johtuen koulutukseen hakijoista etusijalla ovat joensuulaiset hakijat, mutta myös muissa kunnissa asuvat voivat hakea mukaan koulutukseen.

Lisätietoja koulutuksesta antaa sanataideopettaja Riikka Linjama. Tavoitat hänet sähköpostitse osoitteesta info@sanaratas.net tai puhelimitse 040 724 724 6.

Hakuaika koulutukseen päättyy perjantaina 13.4. klo 16.00. Koulutukseen haetaan alla olevalla lomakkeella.

TERVETULOA MUKAAN!

Hae koulutukseen vastaamalla seuraaviin kysymyksiin:

Nimi:

Sähköposti:

Ikä:

Puhelinnumerosi:

Kerro omasta kirjoittajataustasi. Miksi haluat mukaan koulutukseen?

Haluatko osallistua koulutukseen lähiopiskelijana vai etäopiskelijana?

Tarjoamme tapaamisissa kahvia, teetä ja pientä purtavaa. Onko sinulla erityisruokavalio?

Onko jotain muuta, joka täytyy ottaa huomioon ryhmää suunniteltaessa?

Järjestämme alkuhaastattelut ti 24.4. klo 9–14 ja pe 27.4. klo 15–18. Kertoisitko, mikäli joku näistä ajoista ei sovi lainkaan. Haastattelun kesto on 20 minuuttia.

Ryhmiä rahoittavat Joensuun kaupunki, Etelä-Savon ELY-keskus ja Euroopan sosiaalirahasto.