Minna Hoffren

MinnaH_neliö

”Minä olen Minna Hoffren. Koulutukseltani olen äikänope ja lähihoitaja. Lempilastenkirjojani ovat Marjatta Kurenniemen Onneli ja Anneli -kirjat sekä Astrid Lindgrenin teokset. Sanataiteilussa parasta on yllättävät ja jännittävät matkat outoihin maailmoihin.”

Jonna Ihanainen

Jonna_neliö

”Olen sanataideopettaja ja hallituksen varapuheenjohtaja. Sanarattaassa parasta on, että voi yhdessä retkeillä taiteessa ja hämmästyä lasten kekseliäisyydestä ja ajattelun rajattomuudesta. Sanataide on sanojen leikkiä, uusien maailmojen luomista, ihmettelemistä ja iloa. Siinä viehättää ennen kaikkea monipuolisuus ja -taiteisuus. Rakastan suomen kieltä, ja pidän muistakin kielistä. Ne ovat täynnä kauniita sanoja. Juuri nyt lempisanani on hiekka, joka lämpöisenä rapisee sormenpäissä ja varpaissa.”

Minna Tahvanainen

MinnaT_neliö

”Olen sanataideopettaja ja yhdistyksen hallituksen sihteeri. Sanarattaassa parasta on aito, avoin ja innostunut tekemisen ilo. Sanataide on muun muassa tarinoiden kertomista, sadutusta, lorujen leikkimistä ja kirjojen vinkkaamista ja aistihavaintojen tekemistä. Siinä viehättää inspiraation etsiminen ja luovuuden herääminen. Ohjaajalle on helmihetki, kun lapsi tai aikuinen saa ahaa-elämyksen taidetta tehdessään. Lempisanani on salaisuus, joka on salaperäinen ja äännettäessä sihisevän salainen sana.”

Riikka Linjama

Riikka_neliö

”Olen Sanarattaan toiminnanjohtaja ja sanataideopettaja. Sanataide sisältää erilaisia maailmoja ihmisestä ja iästä riippuen, ja taiteenlajina se on vaihtoehto ilmaista itseään. Lempisanani on kätketty kesä, joka on äitini tapa kutsua lämpimiä voileipiä. Sanoilla leikkiminen, lukeminen ja harrastaminen ei mene hukkaan, sillä äidinkieli on tärkeä väline itseilmaisussa, koulussa, sosiaalisissa suhteissa, tunnetaidoissa ja työelämässä. Kaikki, jotka ovat tekemisissä kielen kanssa, rikastuvat sisältä päin.”

Jenni Lintunen

Jenni Lintunen

Jenni Lintunen

”Olen Sanarattaassa sanataideopettajana. Olen myös yhdistyksen hallituksessa. Sanarattaassa parasta on se, että se on paikallinen yhdistys, jossa pyritään tuomaan sanataidetta kaikkien iloksi. Kuulin sanataiteesta vasta vuonna 2017. Ihastuin sanataiteen monipuolisuuteen: se on itsensä ilmaisua sanojen, tarinoiden, liikkeen ja kuvien avulla. Lempisanani on möhköfantti. Se tuntuu hyvältä suussa, ja sillä on Nalle Puh -tarinoiden lisäksi perheessämme toinenkin merkitys.”

Pia Paananen

Pia_neliö

”Olen sanataideopettaja ja kuulun Sanarattaan perustajajäseniin. Sanarattaassa parasta on se, että pääsee ihmettelemään sanoja ja tarinoita. Sanataide on kaikkialla. Se on maailman ja elämän käsittämistä, niiden ymmärrettäväksi tekemistä. Sanataide on maailman ja elämän sanoittamista ja kokemusten jakamista eri tavoin. Erityisesti pidän siitä, kun sana kohtaa kuvan, musiikin tai tanssin. Lempisanani on soinnikas, kaunis ja monitulkintainen ”himmervä”.”

Sanni Arponen

Sanni_neliö

”Ohjaan nuorten kirjoitusryhmä Klikkiä, ja olen tulevalta ammatiltani äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja. Sanataide tuntuu siltä, kuin poimisi koulutunneista parhaat palat, kaiken kivan ja luovan, ja päästäisi ne valloilleen. Sanataide on mielikuvituksen vapauttamista ja itsensä ilmaisua. Lempisanani on limalöhmäkähmiäinen, joka tarkoittaa erästä lelua. Sanaa ei löydy sanakirjasta, ja se vetoaakin minuun luovuutensa ja hauskojen äänteidensä ansiosta.”

Riitta Leino

Riitta_neliö

”Olen Sanarattaassa ohjaajana. Parasta Sanarattaassa on, että toiminta kohdistuu laajasti eri-ikäisten ryhmiin ja kattaa hyvin erilaisia sanataiteen muotoja, kuten lasten sanataideryhmiä ja vanhuksille suunnattuja sanataiteen esityksiä. Sanataiteessa viehättää luovuus ja mahdollisuus itsensä ilmaisemiseen sanallisin keinoin, mitkä ovatkin olennaisinta sanataiteessa. Lempisanoja minulla on kaksi: äiti ja rakkaus. Niihin kiteytyy monella tavalla hyvin suuri osa elämää.”

Mikael Paananen

Mikael Paananen

”Olen ollut toiminnassa mukana toista vuosikymmentä. Nykyään ohjaan leirejä ja pidän kirjoituskerhoa. Sanarattaassa porukka on lämminhenkistä ja osaavaa, ja kaikki tehdään sydämellä. Sanataide ulottuu kaikkeen, mitä teemme: arkielämässä on mukava leikitellä sanoilla aina kun kirjoittaa. On tärkeää välillä pysähtyä ja keskittyä sanataiteeseen, antaa sille koko aivokapasiteetti, jolloin vain taivas on rajana. Lempisanani on ätäkkä, se tuntuu hyvältä suussa ja välittää tiettyä tunnetta tai ominaisuutta.”

Mari Väänänen

Mari Väänänen

”Olen Sanarattaassa ohjaajana. Olen lapsesta saakka tykännyt lukemisesta ja kirjoittamisesta, ja olen myös opiskellut kirjallisuutta. Sanarattaassa parasta on omaehtoisuus. Sanataiteessa minua viehättää moninaisuus ja mahdollisuus löytää loputtomasti erilaisia asioita, ideoita, olioita ja maailmoja. Sanataide on vapaata seikkailua. En osaa määritellä yhtä ainoaa lempisanaani, sillä suomen kieli on värikästä ja sillä on veikeää leikitellä.”

Susanna Eriksson

Susanna_neliö

”Olen Sanarattaan tiedottaja, ja olen ollut mukana myös leireillä ja tapahtumissa. Ihmiset ja toiminnan monipuolisuus ja -ulotteisuus ovat parasta Sanarattaassa. Sanataide on elämän ja ajatusten sanoittamista ja sanoilla leikittelyä. Se ei ole kenellekään samanlaista, sillä jokainen käyttää sanoja tarpeidensa ja persoonallisuutensa mukaan. Suosikkisanani on karjalanpiirakkanimisuojatyöryhmä. Se sai aikanaan vastaan tullessaan hymyn huulille – ja saa edelleen.”