Sanataideryhmäläisten töitä esillä Perheentalolla

Maanantaina 20. marraskuuta vietetään kansainvälistä lastenoikeuksien päivää. Lasten oikeuksien viikon kunniaksi Joensuun Perheentalolla järjestetään ”Unelmatalossani äidin huoneesta menee liukumäki minun huoneeseeni” -näyttely.

cof

Näyttely on koottu syksyn aikana Sanarattaan sanataideryhmissä kyselemällä 2–12-vuotiaiden lasten mielipiteitä ja ajatuksia erilaisista asioista. Lapset ovat saaneet pohtia esimerkiksi millainen olisi heidän unelmahuoneensa, mikä on kivaa kotona, koulussa tai päivähoidossa ja mistä asioista he saavat itse päättää.
Näyttely järjestetään yhteistyössä Muksujen maakunnan ja Joensuun Perheentalon kanssa.

cof

Avajaisia vietettiin maanantaina 20. marraskuuta Joensuun Perheentalolla. Muksujen maakunnan vastaava toimittaja Outi Juurikainen muistuttikin avajaispuheessaan, että jokaisella lapsella on oikeus mielipiteisiin ja siihen, että niitä kuunnellaan.

– Tämä näyttely liittyy juuri tähän lasten oikeuteen, että aikuisten pitää kuunnella lasten mielipiteitä sellaisissa asioista, jotka koskevat lapsen elämää. Muistakaa siis kertoa äidille ja isälle mielipiteenne, esimerkiksi että pidätte leikkiä legoilla tai pikkuautoilla.

Tuokko Linjama luki avajaisissa lasten ajatuksia.

Tuokko Linjama luki avajaisissa lasten ajatuksia.

Juurikaisen puheen jälkeen 9-vuotias Tuokko Linjama luki avajaisyleisölle vielä muutamia lasten ajatuksia, jonka jälkeen lasten töitä pääsi vapaasti ihailemaan kakkutarjoilun ohessa.
– Muistetaan, että jokainen lapsi on tosi tärkeä ja arvokas, ja sitä Perheentalolla juhlistetaan, Juurikainen hymyili.

tarjoilut

Lasten ajatelmat ja taideteokset ovat nähtävillä Lasten oikeuksien viikon ajan 20.–24. marraskuuta Perheentalon aukioloaikojen puitteissa.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x