Hannu ja Kerttu -satuleikkileiri Outokummun Leikkitalolla

Leikkitalossa tuoksuu piparkakku, Anni imuroi leikki-imurilla jokaisen paikan varmasti puhtaaksi. Kerttu kertoo, että hänen nukkevauvalla on vaippa märkänä, ja vaihtovaippoja ei näy missään. Riikka Linjama nostaa pöytään porkkanakulhoa ja leirin toinen sanataideopettaja Marja Horbach tuo nähtäväksi lasten tekemiä runokortteja.

Ohjelmassa oli runohetki, jolloin jokainen sai nostaa tonttuhatusta runokortin. Ollaan leivottu piparit, sillä teemana on Hannu ja Kerttu, ja tehty omat joulurunot, joissa joulu tuoksuu, kuulostaa ja tuntuu jokaisen lapsen mielestä vähän eri asioilta. Ruokailun jälkeen leiriläiset pääsevät ulos.

Päätämme leirin satuhetkeen, jolloin saa vähän lepäillä tai vaikka piirtää sadun mieleen tuovia asioita. Ja ehkä teemme vielä oman metsäseikkailu tarinan, onkohan se tällä kertaa satu vai laulu, ei voi vielä tietää, Linjama kertoo.


Hannu ja Kerttu -sadun piparkakkutalo on joulun alle sopiva, ja mukavahan lasten kanssa on leipoa, se on pidetty osa leirejä.Lapset ovat samaa mieltä, ja kertovat tekemistänsä pikkuleivistä, niitä ihastellaan yhdessä.

Teksti ja artikkelikuva  Pia Paananen.

Järjestimme Hannu ja Kerttu -leirin Olvi-säätiön tuella, ja joka leirillä on myös paikallinen yhteistyökumppani. Outokummussa yhteistyökumppanina on Perheiden paikka ry.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x