Harry Potter -sanataideleiri 7.-11.3.2022 Nepenmäellä

Leiri järjestettiin koululaisille talvilomaviikolla.  

MAANANTAI

Leiri käynnistyi tupiin jakamisella. Lajitteluhattu kertoi mihin tupaan kukin kuului. Tämän jälkeen kaikki siirtyivät omiin tupahuoneisiin, jossa jatkettiin tutustumista omiin tupalaisiin. Tuvissa valittiin kaikille omat tunnussanat millä tupalaiset pääsevät omiin tupiinsa. Lapset pääsivät myös kertomaan millaisia heidän mielestään Rohkelikot, Puuskupuhit, Korpinkynnet ja Luihuiset ovat tupina. Leiriläiset leikkivät myös erilaisia tutustumisleikkejä. Sitten alkoikin kiivas pöllöpostin lähettely tupien kesken. Toiset kyselivät kuulumisia ja toiset lähettivät kaksintaistelu kutsuja. 

Ruokailun jälkeen leiriläiset pääsivät valitsemaan taikasauvat itselleen ja suunnittelemaan millaisen sauvan itselleen tekee. Osa leiriläisistä pääsi suunnittelemaan ja valmistamaan luutia itselleen. Päivän päätteeksi koko porukka lähti ulkoilemaan koulun pihalle.

TIISTAI

Päivä lähti käyntiin lajitteluhatun kanssa, kun uusille tupalaisille löydettiin omat tuvat. Osa leiriläisistä lähti ulos laskemaan pulkkamäkeä, kun osa jäi valmistamaan taikasauvansa valmiiksi ja osa pääsi tutustumaan taikaeläimiin.Taikaieläinten parissa lapset pääsivät kirjoittamaan tarinoita omista taikaeläimistään ja piirtämään uusia itse keksimiään taikaeläimiä.

Taikasauvapajassa lapset tekivät omat sauvansa valmiiksi ja siinä ohessa he askartelivat itselleen hatut, jotka osa koristeli oman näköisiksi. Lounaan jälkeen aamupäivällä sisällä olleet lähtivät ulos ja ulkona olleet pääsivät pajoihin valmistamaan taikasauvat ja tarinoimaan taikaeläimiin. Päivän päätteeksi osa meni tekemään kesken jääneitä luutia.

KESKIVIIKKO

Päivä alkoi tutusti taas uusien leiriläisten lajittelulla. Tämän jälkeen osa teki luudat loppuun, osa suunnitteli huispauksen sääntöjä ja osa teki kannustusviirejä huispaukseen. Kun huispauksen säännöt ja luudat olivat valmiit, kaksi tupaa pääsi aloittamaan huispausottelun.

Yksi tupa kerrallaan pääsi myös päivän aikana tutustumaan ennustamiseen. Leiriläiset ennustivat itselleen ensin teenlehdistä. Joissain ennustettiin kauneutta, joissain tulevaa seikkailua viidakkoon ja joissain jopa ehkä ihastuksen kohteita. Lapset saivat ennustaa myös kristallipallosta.

Luudat pääsivät kovaan käyttöön odotetuissa huispausotteluissa. Yhteensä kuuden ottelun ajan maaleja heitettiin, sieppejä napattiin ja satoja pisteitä jaettiin. Jokainen tupa kilpaili innolla ja taidokkaasti, mutta lopulta huispausmestaruuden vei Korpinkynsi 850 pisteellä. Rohkelikko keräsi itselleen 800 pistettä, Luihuinen 650 pistettä ja Puuskupuh 450 pistettä. Päivän päätteeksi kaikki kokoontuivat suureen saliin, jossa käytiin läpi päivän tapahtumat ja lapset saivat kertoa mikä on ollut mieluisinta puuhaa leirillä tähän mennessä.

TORSTAI

Tuttuun tapaan päivä alkoi uusien lajittelulla. Tämän jälkeen keskityttiin tekemään taikajuomia, tai noidanpatojen puutteen takia taika-slimeja. Leiriläisten käsissä syntyi monenlaisia hattaramaisia että hyytelömäisiä tahnoja lukuisissa sateenkaaren väreissä. Slimen ollessa sopiva, kuului jokaisen tehdä resepti missä kerrottiin mihin omaa slimea voisi taikamaailmassa käyttää, kuinka se tehdään ja minkälaisia raaka-aineita sen tekoon tarvitaan. Osalle tuotos toi onnea, osa oli tehty pöllön ruuaksi ja osalla pystyi jopa karkottamaan vihollisia.

Päivän aikana kerkesimme käymään myös muutamat huispausottelut ulkona, joista Rohkelikko ja Luihuinen selvisivät voittajina.

 

PERJANTAI

Viimeinen leiripäivä aloitettiin viimeistä kertaa lajittelulla. Leiripäivän aikana luotiin loitsuja sekoitellen ja muokaten vanhojen lehtien otsikoita, sekä Harry Potter -maailmaan sopivia elämänviisauksia. Pohjana sai käyttää jotain tunnettua sananpartta, mutta täysin omat viisaukset olivat täysin sallittu. Samaan aikaan oli käynnissä myös esiintymistyöpaja jossa harjoiteltiin äänenavausta ja esiintymistä, sillä leiri huipentui loppujuhlaan jossa kaikki halukkaat saivat esiintyä.

Juhlassa oli musiikkiesityksiä, pantomiimia, tietovisa ja näytelmiä. Osa halusi myös esittää viikon aikanaan tekemiään luomuksiaan, sekä oman taikalemmikkinsä. Ennen leirin loppua kerrottiin myös lopulliset tupapisteet, jonka jälkeen Tylypahkan viikon mittainen leiri päättyi.

Leiri loppui, mutta ehkä emme hyvästele vielä Tylypahkaa täysin. Moni toivoi uutta Harry Potter leiriä myöhemmin tälle vuodelle, joten ehkä tapaamme uudestaan tänä vuonna  taikomisen merkeissä.

  

Leiri järjestettiin yhteistyössä Nepenmäen kirjaston kanssa. Rahoittajina toimivat Joensuun kaupunki ja Itä- Suomen AVI.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x