”Jooga on vähän semmoista kivaa jumppaa”

Lapset ovat luotuja liikkumaan ja tarinat ja sadut kuuluvat myös lasten elämään. Nämä elementit yhdistyivät satujoogassa, jota lapset pääsivät tekemään Larissa Potkosen johdolla päiväleirillä 29. syyskuuta.

Joensuun Perheentalolla pidetyllä päiväleirillä oli innokkaista satujoogaajista lähes tungosta. Leiriläiset jaettiin kahteen ryhmään, joista toisessa satujoogattiin ja toisessa askarreltiin sanataidepajassa. Satujooga oli nimensä mukaisesti rakennettu niin, että tarina oli runko, joka kuljetti joogaliikkeestä toiseen ja piti lapset keskittyneinä. Satujoogaan mahtuikin paljon iloa, vauhtia, tasapainoa, rauhoittumista, olemista ja kokemista.

Satujooga yhdistää sadun, leikin ja mielikuvitusmatkan joogaliikkeisiin.

Satujooga yhdistää sadun, leikin ja mielikuvitusmatkan joogaliikkeisiin.

Joogaliikkeiden välissä pohdittiin välillä yhdessä ystävyyttä, ja sitä millainen on hyvä ystävä. Päädyttiin siihen, että ystävän kanssa voi huoletta myös riidellä, eikä ystävyys siihen lopu.

Joogan jälkeen oli mukava asettua askartelemaan sanataidepajassa.

Joogan jälkeen oli mukava asettua askartelemaan sanataidepajassa.

”Jooga on vähän semmoista kivaa jumppaa ja venyttelyä”, vastasi Aino, 7-v, kysymykseen mitä on jooga. Ja kivaakin se tuntui olevan. Niin kuin varmaan kaikista mukana olleista.

 

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x