Joulukalenterin luukku 4: Asimiinan päivä

4

Asimiina pääsi kouluun. Koulussa oli kivaa leikkiä muiden kaa. Sitten ne leikki yleensä kahden muun tytön kaa, joiden nimet olivat Elena ja Tiana. Sitten ne leikkivät yhdessä banaanihippaa ja söivät kananmunapaistosta ja kaloja. Ne leikkivät myös piilosta.
Ne karkas usein koulusta retkelle. Koulun oppilaat ja opettaja ihmetteli, miksi heillä on eväskori mukanaan ja opettaja päätti kysyä.
”Mitä te teette tuolla korilla? Mitä teillä on siellä?
Tytöt vastasivat: ”Me teemme tällä vaan eväsretkiä.”
”Missä?” opettaja kysyi.
”Puistossa ja niityllä,” tytöt sanoivat.
Sitten ne sanoivat toisilleen: ”Voi ei. Me kerrottiin se. Nyt opettaja varmasti menee sanomaan rehtorille.” Rehtorin nimi oli Tiina.
Sitten ne leikki perhosleikkiä ja heidän mielessään pyöri koko ajan sanomansa juttu.
Sitten rehtori meni opettajan luo ja sanoi:
”Ketkä ne tytöt olivat?”
Opettaja sanoi tyttöjen nimet. Rehtori lukitsi huoneensa oven ja etsi tyttöjä.
”Missä tytöt ovat?” hän kysyi opettajalta.
Opettaja änkytti: ”En minä tiedä”.
Rehtori meni vihaisesti huoneeseensa ja opettaja meni surullisena luokkaan.
Kun tytöt pääsi niitylle, he kohtasivat biisonilauman. He kummastuivat, miksi biisonilauma on puistossa. Sitten kun he ohittivat biisonilauman ja kun he tulivat metsään, he näkivät kiiluvat silmät. He juoksivat kiljuen niityn ohi luokkaan. Kun opettaja näki tytöt, hän meni sanomaan rehtorille:
”Tytöt löytyivät”.
Mutta opettaja oli laittanut kuulokkeet korvilleen, eikä hän kuullut opettajaa. Lopulta rehtori otti kuulokkeet pois korviltaan, ja he selvittivät asian. Tytöt pyysivät anteeksi.
Sitten tytöt menivät äitiensä kanssa kauppaan ja he saivat omat kissat, Muumi-keksejä, Domino-keksejä ja talutushihnat kissoille.
4–6-vuotiaat

Tekstit ja piirrokset on taiteiltu sanataideryhmissä kuluneen syksyn aikana. Teokset olivat esillä Lasten oikeuksien viikolla Joensuun Perheentalolla.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x