Lorulaukka-sanataideleiri Outokummussa

Sunnuntaiaamuna 5. marraskuuta Outokummun Perheidenpaikka ry:n kodinomaisissa tiloissa alkoi päivän mittainen Lorulaukka-sanataideleiri. Leiri keräsi yhteen seitsemän 5–10-vuotiasta lasta Outokummusta ja naapurikunnista.

Lorulaukka_Larissa Potkonen

Päivän aikana ulkoiltiin läheisessä leikkipuistossa, leikittiin, syötiin ja tietysti osallistuttiin sanataidepajoihin. Pajoissa loruteltiin ja runoteltiin tällä kertaa eläinteemalla. Samalla tekstit eläimineen ja tunnelmineen muutettiin vapaaksi liikkeeksi. Perheidenpaikassa kuultiin karhujen murinaa, ilvesten askelia hangella ja rapinaa hiirien poluilta. Nähtiin myös jänisten loikkia, perhosten tanssia ja kiiltomatojen lentoja.

Lorulaukka2_Larissa Potkonen

Lopuksi kaiken tämän pohjalta valmistettiin kuvat eri tekniikoita käyttäen, muun muassa maalaamalla tai piirtämällä. Päivän aikana päästiin vielä leipomaankin, sillä välipalaksi maistuivat lapsien itseleipomat tortut.

Lähtiessä leiriläiset lähettivät ohjaajille sellaiset terveiset, että ensi kerralla leirin olisi hyvä olla pidempi ja sisältää enemmän torttuja!

Teksti ja kuvat: Larissa Potkonen

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x