Löytöretkiä lastenkirjoihin Perheentalolla

Siltakylän talli, tervetuloa, lukee ovessa. Mitä ihmettä? Onko ponitalli muuttanut Perheentalolle? Toisessa ovessa lukee Geoetsivät, ja tuolla Supermarsu! Lähempi tarkastelu paljastaa, että kyseessä on Löydä lastenkirjaan -näyttely, jossa Perheentalon huoneet ovat muuttuneet lastenkirjojen maailmoiksi.

Kaksiosaiseen tapahtumaan kuului päiväleiri, jossa osallistujat rakentelivat tuttujen lastenkirjojen pohjalta kirjallisia ja toiminnallisia huoneita. Iltapäivällä Perheentalon ovet avautuivat yleisölle, joka pääsi tutustumaan lastenkirjojen tunnelmiin ja tekemään opettajien johdolla pieniä sanataidetehtäviä.

Tassu-trion agilityrata

Tassu-trio kutsui kävijän muun muassa agilityyn ja mitalitaiteiluun.

Geoetsivien laatimia kätköjä etsittiin ja ratkottiin kiivaasti, Jerome Hurvitsin ala-asteella pääsi mukaan Kapteeni Kalsarin seikkailuihin ja Siltakylän tallilta kuului varsan hirnuntaa.
Tallilla oli myynnissä peräti viisi hevosta, 500 euroa kappale, sekä hevostarvikkeita, joita Anna Ganchev esitteli auliisti ja asiantuntevasti.
”Haistele, suka ja harja haisee ihanasti hevoselta”, tarjosi Anna aitoa tuoksuelämystä. Tallilla pääsi tietenkin myös ratsastamaan keppareilla.

Siltakylän tallilla tapahtuu

Anna esittelee Siltakylän tallia. Unnaliina valmistautuu estehyppyyn.

Muita kirjallisia ja toiminnallisia huoneita syntyi Supermarsun, Tassu-trion sekä Ponkun ja Peetun hengessä. Tietokirjoista mukana oli Nähdään majalla, pörriäisagentit. Tehtävien selvittämisestä sai leiman passiin ja sillä puolestaan pientä suupalaa.

Geoetsivät ja Pörriäisagentit

Geoetsivien kätköt sisälsivät kimuranttisia tehtäviä. Nähdään majalla, pörriäisagentit -kirjan tietoisku oli todella taiteellinen.

Paikalla oli myös Joensuun seutukirjaston pop up -kirjasto.

Tapahtuman järjesti Sanaratas Joensuun seutukirjaston, Pelastakaan Lapset ry:n ja Joensuun kaupungin tuella.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x