Omavaraishanke käynnistyi Joensuussa

Sanarattaan Omavaraistieto kiertoon -nuorisohanke lähtenyt kevään 2022 aikana käyntiin. Hankkeessa on ollut kasvimaan suunnittelua, sukkien paikkaamista ja viimeisimpänä 29.4. polkupyörien korjaamista. Lisäksi on järjestetty nuotioiltoja ja osallistuttu kohtuusklubeihin ja ilmastolukupiiriin.

Toukokuun aikana on luvassa ainakin kuoreenpyyntiä, kasvimaan perustamista ja villiyrttien keruuta.

Omavaraistieto kiertoon -hankkeen tavoitteena on saada omavaraisuuteen liittyvä tietämys liikkumaan sukupolvilta toisille. Sen vuoksi mukaan voi tulla myös muut kuin varsinaiseen kohderyhmään (alle 29 v) kuuluvat. Hankkeessa ajatellaan, että mielekkäiden asioiden tekeminen yhdessä muuttaa ahdistuksen toivoksi.

Käsityöpajassa 7.4. parsittiin sukkia

Työpajat ovat sujuneet leppoisissa tunnelmissa. Uusia kontakteja ja ideoita on syntynyt, uusimpana ukrainalaispakolaisten ottaminen mukaan hankkeeseen.

Polkupyöräpajaan, joka oli Kulttuuritehdas Siihtalan tiloissa ja pihamaalla, oli saatu hylättyjä polkupyöriä, joita ihmiset kunnostivat. Myös omaa polkupyörää oli mahdollista huoltaa. Pajassa oli noin 40 henkeä, jotka kunnostivat omien pyörien lisäksi toistakymmentä hylättyä pyörää ajokuntoon.

Jos haluat hankkeen sähköpostilistalle, lähetä meille yhteystietosi (otsikoksi ”Omavaraistieto kiertoon -hankkeen tiedotuslistalle”). Ellei sinulla ole sähköpostia, voi liittyä WA-ryhmään.

 

Ilmoittaudu työpajapäiviin osoitteessa https://www.sanaratas.netparastaikaa/

Lisätietoa ja tiedotuslistalle ilmoittautumiset: Topi Linjama email linjama@gmail.com, p. 045 1385789

Lisätietoa hankkeesta: https://epakuluttaja.blogspot.com/2022/01/omavaraistieto-kiertoon-hanke.html

Polkupyöräpajan tunnelmia: https://lapsenmaailma.fi/blogit/lapselliset-miehet/polkupyorat-kayttoon/

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x