Ötökkäseikkailua Heinävaarassa 28.5.

Ötökkäseikkailu-sanataideleiri käynnistyi Zacharias Topeliuksen Vattumato-sadulla, jonka jälkeen tehtiin leiriläisten tutustumiskierros. Aamupäivän aikana lapset saivat tutkia erilaisia ötökkäaiheisia kirjoja, joista he etsivät inspiraatiota oman ötökkänsä suunnitteluun.

Seuraavaksi oma ötökkä piirrettiin ja askarreltiin. Piipunrasseja, silkki ja -kreppipaperia, kartonkia, tusseja ja kyniä sai käyttää vapaasti juuri omanlaisen öttimöntiäisen tekoon.

Ruokailun jälkeen ulkoiltiin erilaisia ötököitä etsien ja monta monituista mönkiäistä ja niiden pesäkoloa leiriläiset löysivätkin. Iltapäivällä laadittiin oman ötökän henkilötietomoniste, jossa kysyttiin mm. oman hahmon nimeä, salaisuuksia ja asuinpaikkaa. Kun kaikki oli valmista, ötökät esiteltiin muille.

Seuraavaksi oli vuorossa ryhmäsadutus, jonka aikana leiriläiset kertoivat vuorotellen yhteistä tarinaa. Yhteinen ötökkäsatu luettiin ääneen. Hassunkurisessa tarinassa seikkailivat niin ötökät kuin eläimetkin, joista suurin osa joutui lopulta jonkun otuksen suuhun. 

Leiripäivän lopuksi koottiin vielä kaikkien työt yhteen, ja loppukiitosten jälkeen leiriläiset lähtivät kesäisen sunnuntain viettoon.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x