Painitermejä ja uusia pöllölajeja

Pöllöpainileirin painipajassa nostettiin, kaadettiin ja väännettiin hiki pinnassa ja hymy herkässä. Sanataidepajoissa opittiin pöllöistä ja synnytettiin jopa uusia pöllölajeja.

Syyslomaviikon leiri käynnistyi tutustumisleikillä, jossa jokainen sai keksiä millainen pöllö olisi. Syntyi mielenkiintoisia uusia lajeja, kuten nopea nappipöllö, heleä helmipöllö ja propöllö. Leiriläisten näppärissä sormissa samaiset pöllöt saivat tuota pikaa myös upeat ulkomuodot.

Pöllön pesäpuu -kuvaelma

Pöllön pesäpuu -kuvaelma

Ja sitten painittiin! Joensuun voimailukerhon Maarit Martiskainen, Aleksi Martiskainen ja Teijo Voutilainen opastivat tottuneesti nuoria ja innokkaita leiriläisiä painin saloihin.
– Mutta kun se on tyttö, vastusteli herrasmies Ensti 8-v painivalmentajan ohjetta ottaa harjoitusvastustajasta tiukka ote. Aino 7-v käytti tilaisuuden hyväksi ja pyöräytti Enstin muitta mutkitta selälleen mattoon.

Ensti vie Ainoa painimatolla

Enstin vuoro pyörittää Ainoa painimatolla. Taustalla harjoittelevat Miika ja Tuokko. Aleksi ja Teijo Joensuun voimailukerhosta ohjaavat.

Paini on taitolaji, joka kehittää nopeaa reaktiokykyä, ketteryyttä, luovuutta, koordinaatiota ja yksilöllisyyttä. Lapsille paini sopii myös voimataidon kehittäjänä. Voimailukerholla on pienille painijoille oma nallepainiryhmä, ja Maarit kertoikin, että painiharrastuksen voi aloittaa jo hyvin nuorena, noin 6-7 vuotiaana.
– Nämä leiriläiset ovat juuri oikeassa iässä harrastuksen aloittamiseen, Maarit vakuutti.

Tuokko tasapainoilee

Aleksi neuvoo Tuokkoa tasapainoharjoituksessa. Päälläseisonta päättyi kuperkeikalla komeaan kaareen matolle.

Päivät olivat täynnä mielenkiintoista ohjelmaa: saatiin uutta tietoa pöllöistä, etsittiin kirjastoon piilotettuja pöllökortteja, askarreltiin pöllön pesäpuu -kuvaelma, oltiin pöllöhippaa, piirrettiin pöllön elinympäristökarttoja ja kirjoitettiin tarinoita ja runoja. Adjektiivitarina oli Tuokon, 10-v suosikki: ensin edellisenä yönä nähdystä unesta – tai pöllölle keksitystä unesta, kirjoitettiin tarina, johon jätettiin aukkoja adjektiiveille. Seuraavaksi tarinaan keksittiin yhdessä lisää adjektiiveja, ja lopuksi se luettiin ääneen.

Tuokko kirjoittaa adjektiivitarinaa

Tuokko kirjoittaa adjektiivitarinaa.

Välillä Nepenmäen koulun uusi ja valoisa liikuntasali raikui naurua painin, poltto- ja jalkapallon ja muiden energisten lajien ja leikkien tuoksinassa. Taija 7-v kertoi tykkäävänsä juuri noista vauhdikkaista liikuntahetkistä.

Tässä syntyy karttoja pöllön elinympäristöstä.

Katso video: https://www.facebook.com/sanaratas/videos/546478369148792/

Leirin järjesti Sanaratas ry yhdessä Joensuun seutukirjaston kanssa, Itä-Suomen AVI:n ja Pohjois-Karjalan Liikunta ry:n Tuli-hankkeen tuella.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x