Pilvilinnat avattiin Outokummussa

Outokummussa vietettiin eilen perjantaina 3. marraskuuta Pilvilinnoja-hankkeen loppunäyttelyn avajaisia.

Kokous & galleria Maritassa esillä oleva näyttely koostuu syksyn aikana järjestetyissä sanataide- ja valokuvaustyöpajoissa tehdyistä töistä. Hankkeen vetäjinä toimivat Sanarattaan sanataideopettaja Minna Hoffren ja muotoilija Katariina Kamppuri.
– Minusta on ollut todella kiva pitää näitä työpajoja. Olette olleet todella innokkaita kuvaamaan. Teillä on ollut tosi hyviä ideoita ja olette löytäneet uusia näkökulmia asioihin, Katariina kiitteli avajaispuheessaan työpajoissa olleita lapsia ja nuoria.

Sanataideopettaja Minna Hoffren (vas.) ja muotoilija Katariina Kamppuri.

Sanataideopettaja Minna Hoffren (vas.) ja muotoilija Katariina Kamppuri.

Monikulttuuriset työpajat oli suunnattu 7–16-vuotiaille.
– Minuun teki vaikutuksen, miten täällä Outokummussa oli todella hyvä yhteishenki ja kyky heittäytyä mukaan ihan uudenlaiseen juttuun. Täällä oli avoin ilmapiiri ja hyvä yhdessä tekemisen meininki, Minna puolestaan hymyili avajaisiltana.
Näyttelyllä oli avajaisiltana lähes 40 katsojaa, ja näyttelytilan valtasikin iloinen puheensorina.

Aamu Vihava soitti rytmibanaania, Suvi Vihava lauloi ja Esko Vihana soitti kitaraa Mimmi-Maaria Räsäsen ja Aamu Vihavan esittäessä sirkusta.

Aamu Vihava soitti rytmibanaania, Suvi Vihava lauloi ja Esko Vihana soitti kitaraa
Mimmi-Maaria Räsäsen ja Aamu Vihavan esittäessä sirkusta.

Illan aikana koettiin puheiden lisäksi musiikkia ja sirkustaidetta yhdistellyt esitys, kun Esko, Suvi ja Aamu Vihava esittivät Tohtori Orff ja Herra Dalcrozen kappaleen SinäMinä Mimmi-Maaria Rasäsen ja Hilla Vihavan esittäessä samalla sirkustanssia.

Lisäksi avajaisvieraat pääsivät tekemään yhteisrunon Outokummusta Minnan johdolla:
Outokummussa mukavaa on tehdä lumimajoja hauskoja,
ja käydä koulua.
Ihmiset on kaikki erilaisia.

Näyttelyä voi käydä katsomassa marraskuun ajan Kokous & Galleria Maritassa sopimuksen mukaan. Osa töistä on esillä myös Outokummun Osuuspankin ikkunassa.

IMG_5459

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x