Rakentelun iloa Legoleirillä

Sanarattaan Legofantasioita-sanataideleirille ilmoittautuneet 7– 12-vuotiaat leiriläiset saapuivat viime viikon lauantaina 28.4. Kontiolahden kirjastoon innokkaina luomaan uutta legoilla.

Paikan päällä moni leiriläisistä huomasi ensimmäisenä Kontiolahden kirjastossa komeilevan suuren karhupatsaan. Piilosen ja legoleikkien tuoksinnassa kontio keräsikin pitkin päivää oman osansa huomiosta jylhällä olemuksellaan.

Tutustumisleikkien jälkeen legoilla rakentelu alkoi pienemmissä ryhmissä erilaisten legolaatikoiden ääressä. Monet leiriläisistä kertoivat rakentavansa legoilla usein kotonakin, mutta että Legoleirissä oli kiinnostanut ajatus muiden kanssa rakentamisesta. Myös legojen suurempi määrä oli innostanut leiriläisiä ilmoittautumaan.

Ei mennyt pitkään, kun rakennukset alkoivat nousta silmissä ja legoeläimet herätä henkiin.

Rakentaminen on tarkkaa puuhaa.

Erään pöytäryhmän keskelle oli kohonnut paikka nimeltä Outola.

Me leikitään, että kun tästä vetää, niin sitten kun siellä on se hyrrä, niin siellä syttyy valot. Näil on sotkunen piha. Täällä on päätön ukkeli ja päällinen ukkeli, koska tää on Outola. Tääl on sukeltaja, jolla on vaan yksi pullo. Ja kaikista näistä fiksuin on tuo kultapää ja se on myös pomo:

– Nyt hiljaa kaikki. Kuunnelkaa minua. Minulla on asiaa. Laiva on törmäämässä meihin. Äkkiä kaikki miehet asemiin!

Päällinen ukkeli sanoi: – Minä olen nainen, koska minulla on hiukset.

Päätön pikkulapsi meni piiloon, koska sitä pelotti niin paljon, että laiva törmäisi meihin. Päätön pikkulapsi meni lasikaappiin piiloon. Kaikki miehet etsivät päätöntä pikkulasta ja viimeinkin pikkulapsi löytyi, ja laiva oli hyvin, hyvin lähellä heitä, melkein törmäsi heihin mutta laiva kuitenkin sai käännyttyä toiseen suuntaan.

Loppu, lisäsivät tarinan perään vielä leiriläiset Tyyne ja Nelli.

59 vuotta rakennettiin tätä kirkkoa korkean kallion päälle. Sen rakensi nainen, Sipuli. Sipuli halusi, että se saisi töitä sieltä kirkosta. Sipuli ensin rakensi kirkon. Sitten hän tuli papiksi. Sipuli-pappi halusi ostaa sipulin kaikille tyypeille, jotka tuli kattoon kaikkia juttuja kirkkoon, kirkon tehnyt Julius kertoili.

Yhteistyö on voimaa rakentamisessakin.

Pahis-koulu on koulu, jossa opiskellaan pahiksiksi. Koulu on tehty kullasta. Kaikki pahis-koulut tehdään kullasta, sillä jos koulu olisi tehty raudasta, muut koulut nauraisivat.

Pahis-koulujen opettajat on kauheita, ne käyttävät keppejä ja lyövät niillä oppilaita sormille, jos oppilaat eivät jaksa kuunnella. Tuulimylly tuottaa sähköä koko koululle. Kahdeksan oppilasta on koulussa ja yksi tosi julma ope. Oppilaat eivät pääse sieltä pois, koska niitten pitää oppia pahoiksi, kertovat leiriläiset Martta ja Miikka.

Kun leiri alkoi lähestyä loppuaan, saivat kaikki lapset vuorollaan esitellä teoksensa muille leiriläisille, aplodien saattelemana tietenkin.

Leiri toteutettiin la 28.4. yhteistyössä Joensuun seutukirjaston ja Kontiolahden kunnan kanssa.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x