Riemua lastenkirjoista

Järjestimme lauantaina 12.9. Löydä lastenkirjaan -sanataideleirin Joensuussa Perheentalolla. Leirin jälkeen alkoi kaikille avoin kirjallisuustapahtuma.

Iia-Mari esittelee Soturikissat-teemaa.

Leirillä tutustuimme yhdessä osallistujien kanssa lastenkirjoihin, joista työpajoihin valikoitui seuraavat kirjasarjat: Pikku Nikke, Narnia ja Soturikissat. Leiriläiset loivat näiden kirjojen teemojen mukaisia maailmoja Perheentalon huoneisiin ja sisäpihalla olleeseen kirjastoautoon. He keksivät niihin liittyviä tehtäviä, joita kaikki halukkaat pääsivät ratkomaan leirin jälkeen järjestetyssä kirjallisuustapahtumassa. Tällä kertaa osallistumaan pääsi myös etänä instagramissa videoiden ja kuvien opastamana.

Pikku Nikke -aiheisessa huoneessa vierailijoiden tehtävänä oli etsiä Niken kadonneita koulukavereita. Heidät oli piilotettu ympäri huonetta ja kavereiden löytäminen vaati erityisen tarkkaa silmää. Niken kaverit olivat myös alttiita nahistelemaan keskenään ja kävijät pääsivät pohtimaan, kuinka kaverukset voisivat noudattaa turvavälejä.

Ilmarin näkemys tarinan päähenkilöstä Nikestä.

Narnian innoittamassa huoneessa keskityttiin Velho ja leijona -kirjaan. Huoneessa odotti tietokilpailu sekä kirjainkortteja, joista oli määrä muodostaa kirjassa seikkailevien lasten nimet. Lisäksi etsittävänä oli Fauni Tumnuksen taikahuilu.

Taija ja Miikka loivat Narnia-aiheisen huoneen. Tuolilla huivin takana istuu valkoinen velho.

Soturikissat-teema oli luotu Perheentalon sisäpihalla koko päivän palvelleeseen kirjastoautoon. Siinä tapahtumaan osallistuneet pääsivät vastaamaan teeman mukaiseen tietovisaan ja sijoittamaan oman kissansa Soturikissaklaanien maisemaan.

Ensti ja Iia-Mari askartelemassa.

Vierailijat saivat saapuessaan passin, johon kerättiin leimoja tehtävien suorittamisesta. Leimat kerättyään sai herkkuja sisältävän yllätyslahjan

Leiriläiset viihtyivät hyvin ja yhdessä tekeminen oli leirin parasta antia. Lapset malttoivat onneksi pysähtyä välillä syömään herkullisia pizzoja ja välipalaa, jotta väsyminen ei pääsisi yllättämään kesken päivän. Osallistujat juttelivat omista suosikkikirjoistaan ja facebookissa sinäkin pääset kertomaan lempikirjasi sanarattaan sivulla. 

Leirin jälkeisessä kirjallisuustapahtumassa riitti vieralijoita koko iltapäiväksi. Ihmiset nauttivat tapahtumasta ja se toi monelle piristystä pimenevän syksyn keskelle. 

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x