Ruma ankanpoikanen -satuleikkileiri Lehmossa

Järjestimme 4. syyskuuta Ruma ankanpoikanen -satuleikkileirin Punaposken päiväkodilla. Päivä aloiteltiin tutustumisleikillä jossa kyseltiin mm. mikä oli kaikkien lempisatu tai satuhahmo, ja Frozen- leffan Elsa oli monen suosikki.

Moni oli myös entuudestaan kuullut tai lukenut Ruma ankanpoikasen tarinan, mutta seuraavaksi kuuntelimme ja katsoimme tarinan yhdessä. Useampikin lapsi sanoi, että tämä diaprojektorilla esitetty tarina oli vähän erilainen heidän kuulemiinsa tarinoihin verrattuna.

Tarinan katselun jälkeen kaikkien tehtävänä oli keksiä yhteinen tarina omilla hahmoilla, ja hahmoiksi valittiin yhteistuumin: Elsa, Anna, Nalle ja Koira. Jokainen sai vuorollaan kertoa lauseen, mutta vain jos käsissä oli pehmonorsu! Tarinassa Koira kävi monesti lenkillä ja häntä käytiinkin etsimässä tämän takia. Välillä käytiin jätskikiskalla ja lähtiin taas lenkkeilemään.

Aloimme miettimään ja piirtämään miten jotkin hahmot sopisivat tarinan maailmaan.

Sateisen sään takia oltiin pääosin sisätiloissa, mutta onneksi pääsimme myös pienelle happihyppelylle.

Sisään tultuamme oli aika keksiä hahmo jonka haluaisi tuoda mukaan ankanpoikasen tarinaan, ja tehdä siitä paperinukke. Muutama hahmo oli ennestään tuttu, jotkin taas lasten omasta päästä keksitty.

Tässä Viivin tekemä paperinukke Titanicista tutusta Rosesta.

Paperinukeilla lapset sukelsivat tarinan sisälle ja muunmuassa toruivat tallikissaa ja lohduttivat rumaa ankanpoikasta.

Päivän loputtua lapset lähtivät kotia kohti paperinukkejen ja piirrustusten kanssa. Kiitos kaikille leiriläisille!

Leiri järjestettiin Kontiolahden kunnan avustuksella.

 

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x