Satupäivänä tapahtuu

Tänään valtakunnallisena Satupäivänä eli keskiviikkona 18. lokakuuta järjestetään Joensuun pääkirjaston Muikku-salissa kaksi tapahtumaa, iltapäivällä satupaja ja illalla kaverikirjavinkkivideokatselmus.

lapsetvinkkaaPIENEMPI

Kello 16-17.30 järjestettävässä lasten toiminnallisessa satupajassa sadunkerronan lisäksi pääsee itsekin tarinoimaan ja taiteilemaan satujen siivittämänä. Satupaja on avoin kaiken ikäisille.

Kello 18-20 puolestaan on Lapset vinkkaavat lapsille -yleisötapahtuman vuoro, jolloin nähdään pohjoiskarjalaisten 5.- ja 6.-luokkalaisten tekemiä kaverikirjavinkkivideoita. Videokatselmuksesta voivatkin erityisesti 5.- ja 6.-luokkalaiset saada hyviä lukuvinkkejä.
Sanaratas on syksyn aikana järjestänyt kirjavinkkaustyöpajoja 5.- ja 6.-luokkalaisille Joensuussa, Kiteellä, Kontiolahdella ja Liperissä. Kouluilla sekä omatoimisesti tehdyillä kirjavinkkivideoilla on voinut osallistua maakunnalliseen kaverikirjavinkkauskilpailuun. Satupäivän iltana tuomaristo valitsee videoiden joukosta voittajan, joka pääsee edustamaan Pohjois-Karjalaa marraskuussa Tampereella pidettävään Kirjavinkkijuhlaan. Myös yleisö saa äänestää suosikkiaan.

Tapahtumiin on vapaa pääsy. Tervetuloa.

Satupajan ja kaverikirjavinkkauskilpailun järjestää Sanaratas ry yhdessä Joensuun seutukirjaston kanssa. Tapahtuman rahoittavat Pohjois-Karjalan kulttuurirahasto ja Alli Paasikiven säätiö.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x