Soturikissat-kesäsanis Höytiäisen Helmessä Kontiolahdella

Soturikissat-kesäsanis alkoi helteisessä säässä ja Höytiäisen helmeen Kontiolahden Varparannalle saapui reilut parikymmentä innokasta leiriläistä. Ensimmäinen päivä kului majoittumisen sekä leiripaikkaan ja muihin osallistujiin tutustumisen merkeissä.

Maanantaina leiriläiset pääsivät luomaan omat klaaninsa tunnuksineen ja erilaisine rooleineen.

Höytiäisen helmen ympäristöön oli piilotettu Art Housen lahjoittamia Soturikissat-kirjoja ja kaikille osallistujille oli omansa. Jaoimme leiriläisille paperilapuille kirjoitettuja vihjeitä, joita seuraamalla kirjat saattoi löytää.

Päivällisen jälkeen oli aika saunoa ja uida. Osa uskaltautui kokeilemaan suppilautaa, jonka päällä ei ollutkaan aivan helppoa seistä ja meloa yhtä aikaa. Ukkoskuuro keskeytti vesileikit hetkeksi, mutta kuuro oli onneksi pian ohi.

Iltapalalla päästiin herkuttelemaan ”nuotiopullalla” ja hillolla. Ennen nukkumaan menoa oli vielä hetki aikaa leikkiä.

Tiistaina lapset ja nuoret esittelivät toisilleen klaaniensa jäseniä sekä heidän roolejaan.

Päivä jatkui klaanien kokouksilla. Klaanien kesken ilmeni erimielisyyksiä reviireihin liittyen, joita selvittelemään tarvittiin klaanin vanhimpien oma erillinen kokoontuminen.

Piirsimme erilaisia kissahahmoja kartongille. Työt viimeisteltiin liituja apuna käyttäen. Tekniikka oli hieman haastava, mutta lopulta seiniä koristi toinen toistaan upeampia luomuksia.

Iltapäivällä uiskentelimme sinitaivaan alla.

Mietimme näytelmiä ja kirjoitimme erilaisia rajakahakoita. Leikissä kahakat oli sovittu keskustelemalla.

Illan hämärtyessä uimme ja saunoimme. Soturikissaleikit jatkuivat vedessä.

Saunan jälkeen leikimme lipunryöstöä, mitä monet olivat jo odottaneet. Leiriläiset jakoivat klaaninsa kahdelle puolelle leirialuetta ja piilottivat lippunsa.

Pienten rajaylitysten ja vankien nappaamisen jälkeen alkoi suuret pelastusoperaatiot ja lipun etsintä. Parhaimmillaan yhden soturikissan perässä oli useita kiinniottajia. Vankeja pelastettiin useampaan kertaan, mutta lippua ei saatu ryöstettyä.

Juoksentelun jälkeen söimme iltapalaksi muurinpohjalettuja. Lettulähetyksiä oli kuljetettu kiihkeän lipunryöstöalueen läpi useammankin kerran.

Lettujen napostelun jälkeen leikimme piirileikkiä, jossa leikkijä esitteli itsensä ja yritti kutsua itsensä kylään, toisen osapuolen piti keksiä hyviä tekosyitä, miksi kysyjä ei voi nyt tulla. Esimerkiksi näin: “Hei, minä olen Herra Harmaaviiksi, saanko tulla sisään?” “Anteeksi nyt ei käy, meillä on lattiaremontti!” Jos toinen osapuoli ei keksinyt hyvää tekosyytä, hänestä tuli kysyjä, jonka piti kiertää kysymässä pääsyä toisen taloon.

Piirileikin jälkeen hipsuttelimme nukkumaan hyttysten kanssa ja kuuntelimme ukkosen kaikua järven yllä.

Keskiviikkoaamuna pakkasimme tavarat aamupalan jälkeen isoon kasaan mökkien ulkopuolelle.

Jalkajumpan jälkeen aloimme seurata leiriläisten tekemiä esityksiä ympäri leirialuetta.

Yhdessä esityksessä oli piirretty paljon kuvia tapahtumista, toisessa esityksessä oli pientä kynsien esittelyä, kun taas kolmannessa ongelmat setvittiin puhumalla.

Kiitokset kaikille osallistujille upeasta leiristä! Soturikissojen maailma vei mukanaan niin leiriläiset, ohjaajat, kun opettajatkin, ja kaikki saivat jakaa hienon kesäisen kokemuksen.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x