Soturikissat -sanataideleiri Kesälahden kirjastolla

Syysloma alkoi Kesälahdella miellyttävissä tunnelmissa, kun kymmenen soturikissaa päätyivät päiväksi elämään klaanissa Kesälahden kirjaston vintillä.


Pentu Pitkäkirsu pyysi päästä kylään kuningatar Laulusateelle. Se ei onnistunut, kun Laulusateella oli päiväuniaika. Pitkäkirsu jatkoi kyläily-yrityksiään. Leikissä soturikissat tulivat tutuiksi oman ja muiden nimien kanssa, ja samalla pääsi miettimään mitä mielenkiintoisempia tekosyitä miksi toinen ei pääse kylään.


Kissat rakensivat klaanin vintin nurkkaan. Siniset sohvat ja kangas toimi Taikalähteen juomapaikkana ja koski soitti Salamanterivarjolle, klaanivanhimmalle, tuutulauluja. Omat pesänsä saivat soturit, pennut, päälliköt ja parantaja oppilaineen. Soturiklaanin elämä oli aluksi rauhallista. Kun leikki jatkui ulkosalla, tuli kuvioihin mukaan kuolomarjat ja koirasudet sekä ja kettujen, mäyrien ja susien hajut. Vaaroihin varauduimme keräämällä runsaasti parantavia yrttejä ja opettelemalla piiloutumista.


Varapäällikkö Kirsikka-askel löysi ulkona kuolomarjoja.

Kirjaston vintillä elämä jatkui ruuan jälkeen taiteilemalla omat kuvamme ja kuvailemalla omia luonteenpiirteitämme henkilögalleriaan. Samalla kerroimme omia seikkailuja ja kepposiamme.


Soturiklaanielämä alkoi villiintyä: sudet pääsivät leiriin ja jopa pentutarhaan! Kahakoissa saatiin susipaistia ja paljon yrtein hoidettavia vammoja ja haavoja. Yksi susi onnistui saalistamaan klaanikissan. Päällikkö Kultatähti alennettiin soturiksi, uudelta nimeltään Kultalätäkkö, sillä hän ei ollut puolustamassa leiriä vaikka susien tulosta kuulutettiin päivää aikaisemmin. Uudeksi päälliköksi valittiin Kirsikka-askel, eli uudelta nimeltään Kirsikkatähti.


Soturikissat saivat omakseen valitsemansa kirjan kyseisestä kirjasarjasta, mistä moni oli yllättynyt ja innoissaan. Samalla mukaan lähti Soturikissat -juliste.


Leiripäivän loppupuolella kokoonnuttiin näyttämään päivän aikana tehtyjä taideteoksia ja tietovisailemaan. Teimme myös testin jolla katsottiin mihin kirjasarjan klaaniin kukin sopi.
Kuvassa Kyyryviiksen, Kaikukaulan, Kirsikka-askeleen ja Pitkäkirsun soturikissat.

Yksi päivä on vain lyhyt kurkistus soturikissojen elämään. Toivottavasti pian pääsemme jatkamaan hurjia seikkailujamme!

Leiri järjestettiin yhteistyössä Kesälahden kirjaston kanssa Taiteen edistämiskeskuksen tuella. Art House lahjoitti kirjat ja julisteet.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x