Soturikissat-sanataideleiri Kiihtelysvaaran kirjastolla

Kiihtelysvaaran kirjasto muuttui vuorokaudeksi Soturikissojen leiriksi, kun Kuuklaanin yksitoista innokasta jäsentä valmistautui uusiin hurjiin seikkailuihin.

Kun kaikille oli löydetty omat soturikissanimet, päälliköksi valikoitui Tammitähti. Sen jälkeen kissat rakensivat itselleen hyllyjen väliin mukavat pesät, joissa oli turvallista ja suojaisaa nukkua. 

Kissat loivat upean ja runsaan yrttivaraston, josta löytyi apua niin halkeileviin kynsiin, mustayskään, punayskään ja viheryskään sekä taisteluhaavoihin. Löytyi jopa yrtti, joka auttaa taisteluissa voittoon.

Klaanilaiset innostuivat yhdessä leikkimään hippaa. Hippana olijaa paettiin kekseliäästi hyllyjen alta ja hippa vaihtui useaan kertaan.

Illan tultua kettu pääsi klaanin alueelle, päällikkö Tammitähti ja soturit alkoivat suunnitella, miten päästä ketusta eroon. Niinpä he tulivat siihen lopputulokseen, että he kaivavat ketulle ansakuopan. Suunnitelma onnistui ja kissat voittivat ketun taistelussa.  

Parantajat Väreturkki ja Varpusiipi paransivat sotureita kettutaistelun jäljiltä, sekä auttoivat muita kissoja nyrjähtäneissä tassuissa ja punayskässä.

Pennut Läikkävatsa ja Pomppupentu pääsivät leirin aikana oppilaiksi. Heidän opettajinaan toimivat soturi Tynkämieli ja varapäällikkö Ruishäntä.

Taistelun jäljiltä kissat olivat väsyneitä ja päättivät yksissä tuumin ryhtyä iltatoimiin ja valmistautumaan nukkumaan.

Yö sujui rauhallisesti eikä häiriöitä ollut. 

Aamupalan jälkeen luotiin seikkailuntäyteisiä tarinoita Kuuklaanista ja edellisen päivän tapahtumista.

Tarinoiden jälkeen käytiin ulkoilemassa pulkkamäessä. Lunta oli laskupaikalla paljon ja aluksi lasku oli hankalaa. Muutaman mäen laskettua saikin jo hyvät vauhdit mäestä. Mäenlaskussa varapäällikkö Ruishäntä, Väreturkki ja Tynkämieli osoittautuivat varsinaisiksi lumikissoiksi! 

Ruuan jälkeen pelailtiin erilaisia sanaleikkejä ja Tynkämieli kirjoitti toisten avustuksella hauskan adjektiivitarinan. 

Kuulimme että Mars-klaani suunnitelee hyökkäämistä alueelle missä Kuuklaani majoittui. 

Pikaisten pakkailuiden jälkeen ei olisi kukaan huomannut, että siellä on kukaan majoittunut.

Koko klaani pääsi vielä ennen kotiinlähtö herkuttelemaan pipareilla ja glögillä.

Soturikissat saivat leirin lopuksi valita itselleen omaksi kirjan kyseisestä sarjasta.

Leiri järjestettiin yhteistyössä Kiihtelysvaaran kirjaston kanssa Taiteen edistämiskeskuksen tuella. Art House lahjoitti kirjat.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x