”Suosittelen kirjaa kaikille vitsikirjojen ystäville!”

Sanaratas toteutti syksyllä maakunnallisen kaverikirjavinkkauskilpailun, jonka voittivat Elsa Pippola Kiteeltä ja Elias Eronen Lehmosta. Palkintona oli matka Tampereella järjestettyyn suureen Kaverikirjavinkkausjuhlaan.

Elsa Pippola, Riikka Linjama ja Elias Eronen.

Elsa Pippola, Riikka Linjama ja Elias Eronen.

Kaverikirjavinkkarit pääsivät tiistaina 7. marraskuuta lunastamaan palkintonsa, kun edessä oli matka Tampereelle valtakunnalliseen Kaverikirjavinkkausjuhlaan. Itse asiassa Sampolan auditoriossa järjestettiin keskiviikkona 8.11. kaksi kirjavinkkausjuhlaa, joissa Kiteen Arppen koulua käyvä Elsa ja Joensuun Steinerkoulua käyvä Elias pääsivät esiintymään.

IMG_20171108_103143

Voittajat olivat iloisia voitostaan, ja Elias kertoi olevansa erityisen kiitollinen hänelle kilpailusta vinkanneelle sanataideopettaja Jonna Ihalaiselle. Matkassa mukana oli Sanarattaan toiminnanjohtaja Riikka Linjama. Hän kertoi juhla-aamun valjenneen hyvin nukutun hotelliyön jälkeen jännityksettömänä molempien nuorten osalta.
– Juuri ennen omaa vinkkausta Eliasta alkoi jännittää.

Kaksi tyystin erilaista juhlaa
Elsa vinkkasi Timo Parvelan kirjaa Ella ja kaverit menevät metsään, Elias puolestaan Juha-Pekka Koskisen kirjaa Benjamin Hawk, merirosvon oppipoika.
Ensimmäisessä juhlassa oli kolmisenkymmentä pirkanmaalaista 5.–6.-luokkalaista poikaa opettajineen. Linjama kuvailee juhlaa intensiiviseksi ja vuorovaikutteiseksi. Toisessa juhlassa puolestaan oli kaksi sataa oppilasta ja opettajaa. Ehkä yleisön suuresta määrästä johtuen tilaisuus oli vähän rauhaton, mutta toisaalta suuri yleisö toi tilaisuuteen juhlan tuntua.
– Oli mahtavaa, kun yleisöä oli niin paljon, Riikka myhäili.

IMG_20171108_103219

Hän kertoi Elsan ja Eliaksen kirjavinkkauksien menneen molemmissa juhlissa hienosti.
– Elias innostui kertomaan poikayleisölle hyvin koskettavasti omasta kirjastaan, kun hän tunsi, että yleisö oli todella kiinnostunut. Elsa esiintyi reippaasti ja kuuluvalla äänellä, Riikka hymyili.
Vaan miten itse kaverikirjavinkkarimme kokivat esiintymisen suuren yleisön edessä?
– Se oli ihan ok, Elsa totesi.
– Minusta tuntui, että yleisöä ei kiinnostanut minun kirjani, kommentoi Elias toista vinkkaustaan.
Tunnelmat juhlan jälkeen olivat kaikkien osalta iloiset.
– Kaikki oli kivvaa, Elias summasi hymyillen.

Iltapäivällä Muumeja ja herkkuja
Juhlan jälkeen olikin aika suunnata kohti palkinnon toista osuutta, Muumimuseota. Kävijät pääsivät tutkailemaan muun muassa luonnoksia Muumeista, animaatioita, Muumi-taiteilijoiden haastatteluja sekä pienoismalleja tarinoiden ympäristöstä pikkutarkasti kuvattuna.
– Parasta oli pienoismallit Muumitaloista, Elias pohti museokäynnin jälkeen.

Matkaeväät, check!

Matkaeväät, check!

Museokäynnin jälkeen voittajat pääsivät vielä kaupungille ja syömään sekä ostamaan herkkueväät ennen kotimatkaa. Oli aika palata takaisin omaan pohjoiskarjalaiseen arkeen.
– Kerro sitten taas, kun on seuraavan kerran tällaisia kilpailuja, Elias ja Elsa pyysivät hyvästellessään Riikan.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x