Tunneseikkailutyöpaja

Satuun ja seikkailuun on syöksyttävä silloin kun on niiden aika! Seikkailijan viitta harteillasi kohtaat ikimetsän polulla eläimiä, jotka opettavat sinua tuntemaan erilaisia tunteita. Vuoden- ja vuorokaudenaikojen vaihtuessa uni ja todellisuus sekoittuvat lumoavalla tavalla. Eri-ikäisille lapsille ja nuorille suunnatuissa sanataidetehtävissä tutustutaan erilaisiin tunteisiin. Tunneseikkailutyöpaja ja sen tehtävät pohjautuvat Katri Tapolan kuvakirjaan Satu joka oli totta.

Tunneseikkailu-sanataidepajaa voi tilata erilaisiin tapahtumiin, leireille tai messuille sekä kouluille tai päiväkotiin. Pajan tehtäviä on suunniteltu 3–17-vuotiaita ajatellen. Lyhimmillään se voi kestää kaksi tuntia ja pisimmillään useita päiviä. Paja räätälöidään tilauksen ja toiveiden mukaisesti. Esimerkinomainen hinta parinkymmenen lapsen ryhmälle neljän tunnin työpajaksi kahdella sanataideopettajalla on 450 euroa.

tyttö ja tunnepurkki

Lisätietoja ja pajatilaukset: info@www.sanaratas.net

 

Esimerkki työpajan harjoituksista:

Lähdeteos: (Satu, joka oli totta)

Ikäryhmät 3–10v

Tehtävä: KIUKKUPURKKI

Tarvikkeet: lasipurkkeja, koristeita, silkkipaperia, eri värisiä paperisuikaleita, luonnon materiaaleja, värikyniä, saksia, liimaa

Tarkastele kirjaa ”Satu, joka oli totta” seuraavilta sivuilta: 12–15. Sivulla 15 lukee: ”Lapsi päätti rähjätä kokeeksi. “Olen niin vihainen kuin pieni ihminen olla voi! Minä huudan ja pauhaan eikä toiset saa rauhaa kun päästän kiukun ulos!”

Koristele lasipurkki haluamallasi tavalla. Voit valita purkkisi koristeeksi sen värisiä materiaaleja, jotka kuvaavat mielestäsi kiukkua ja vihaa.

Mieti, mistä asioista tulet kiukkuiseksi tai vihaiseksi. Kerro kiukkusi aiheet ohjaajalle. Hän kirjoittaa ne pienelle paperisuikaleelle. Jos osaat kirjoittaa itse voit listata kiukuttavat asiat paperille. Sen jälkeen voit rullata paperin ja laittaa sen kiukkupurkkiin. Sulje purkinkansi tiukasti kiinni, ettei kiukkusi karkaa. Mene yhdessä toisten lasten kanssa pihalle tai lähimetsään piiriin kiukkupurkit kädessä. Avaa purkkisi varovasti ja huuda kiukkusi purkkiin niin vihaisesti ja kovalla äänellä kuin osaat. Heilauta lopuksi purkkisi vihat ilmaan tuulen vietäväksi. Tunnet kuinka vihasi laantuu lauhkeaksi lampaaksi.

Kiukkupurkin saat kotiin mukaan muistoksi. Voit käyttää sitä aina, kun sinua kiukuttaa tai lainata sitä perheenjäsenillesi.