VALO lastenteatteritapahtuma 19.-24.11.

Tervetuloa Sanarattaan värivarjoteatterityöpajoihin Joensuun Pakkahuoneelle. Olemme mukana Lastenviikon VALO lastenteatteritapahtumassa maanantaista keskiviikkoon klo 9-12.

Värivarjoteatterissa käytetään piirtoheitintä valona, värit tuodaan teatteriin piirtoheitinkalvoihin maalaamalla ja hahmot ihmisillä, esineillä tai pahveilla, jolloin niiden varjot näkyvät luokan keskelle pingotetussa lakanassa toisella puolella olevalle yleisölle. Yleisö ei näe, mitä esineitä käytetään, heille toistuvat vain esineiden tai ihmisten tuottamat varjokuvat. Tekniikka on vanha, tehokas ja ilmaisuvoimainen. Todellisuus on toisenlainen lakanan molemmin puolin. Äänien, hahmojen ja tarinan tekeminen on luovaa, oivalluksia tuottavaa ja uusia rooleja tarjoavaa, esitysten katsominen suorastaan vaikuttavaa. Pimeys, valot, varjot, äänet, värit ja tarina antavat lapsille mahdollisuuden irrottautua arkitodellisuudesta ja uppoutua tarinamaailmaan. Ekaluokkalaisettutustuvat työpajassa värivarjoteatterin tarpeistoon, kertovat oman tarinan ja esittävät sen toisilleen.

VALO lastenteatteri

Lastenviikko on marraskuun lopulla vietettävä Kansallisen Lastenliiton organisoima teemaviikko. Kansainvälistä Lapsen oikeuksien päivää vietetään vuosittain 20. marraskuuta.

Lue lisää:

https://www.lapsenoikeudet.fi/

 

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x