Vilinää ja vilskettä joulujuhlassa

Sanarattaan joulujuhlaa siivittivät joululaulujen ryhdittämänä juhlijoiden nauru ja ilo viime viikon lauantaina 9. joulukuuta Joensuun Perheentalolla.

Juhlijoita oli yhteensä noin 80.

Juhlijoita oli yhteensä noin 80.

Jouluinen ohjelma ja tuoreiden joulutorttujen tuoksu houkutteli paikalle sanataidepajoista ja pöydän antimista nauttimaan lopulta yhteensä noin 80 lasta ja aikuista. Joulutunnelmiin päästiin kolmessa työpajassa.
Sanataideopettaja Minna Tahvanaisen ohjaamassa työpajassa lapset pääsivät muuntautumaan Heinähatuksi ja Vilttitossuksi Sinikka ja Tiina Nopolan kirjojen satuhahmojen innoittamina. Vilttitossun tuolissa lapset saivat heittäytyä räväkäksi Vilttitossun tyyliin vaatien vaikkapa joulupukkia tuomaan ison kasan lahjoja, kun taas Heinähatun tuolissa saattoi olla lauhkeampi toivoen vain yhtä pakettia.

Moni lapsi piti Heinähattuna ja Vilttitossuna keskustelua kivana.

Moni lapsi piti Heinähattuna ja Vilttitossuna keskustelua kivana.

– Heinähattu ja Vilttitossu -paja oli hauska, kun lapset pääsivät luovasti kertomaan tarinaa. Se oli myös rauhallinen, erillään tästä muusta hälystä, lastensa askartelua seuraamasta yhytetty Satu Ryynänen hymyili.

Joulukortteja ja Revontulitanssia
Sanataideopettaja Riikka Linjaman joulupajassa askarreltiin joulukortteja.
– Korttien tekeminen on ollut tänään kivointa, 6-vuotias Viida Hiltunen pohti.

Yhdessä joulupajoista lapset saivat askarrella joulukortteja.

Yhdessä joulupajoista lapset saivat askarrella joulukortteja.

Joulujuhlan aikana askarreltuja kortteja saattoi halutessaan lahjoittaa yksinäisille ikäihmisille, joille lahjoitettu kortti saattaa olla jopa joulun ainoa. Kortit toimitettiin Joensuun kaupungin toteuttama joulukorttikeräykseen, josta ne lähtevät jouluksi oikeisiin osoitteisiin.
Joulupajat päättyivät sanataideopettaja Tiina Varpiolan ohjauksessa toteutettuun Revontuli-tanssiin. Saivatpa tanssijat päälleen vieläpä vatsatanssihuivitkin, ja voi lasten riemua, kun he tajusivat huiveista lähtevän helinän.

5-vuotias Lilia Pajuoja piti tanssissa käytettyjen vatsatanssihuivien kilinästä.

5-vuotias Lilia Pajuoja piti tanssissa käytettyjen vatsatanssihuivien kilinästä.

– Minä kävin tanssimassa Revontulitanssia, ja se oli kivaa, 6-vuotias Essi Ryynänen muisteli.
Eikä kotiin tarvinnut lähteä tyhjin vatsoin, sillä joulujuhlijat saivat nauttia erilaisista jouluisista herkuista. Sanarattaan aiemmin päivällä Perheentalolla järjestämän joululeirin lapset olivat leiponeet tarjolle monenmallisia joulutorttuja ja koristelleet pipareita mieleisekseen.

Joulujuhla järjestettiin Alli Paasikiven säätiön ja Joensuun kaupungin rahoituksella.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x